Therkildsen Biler

ZOE

Et velvoksent batteri på 52 kWh gør ZOE i stand til at køre op til 393 km på en opladning og dermed bør den sidste rækkeviddeangst være kureret. Fx klarer den let en rejse fra København til Skagen (340 km via Kattegat) eller en tur fra Esbjerg til Thisted og tilbage (376 km). Med andre ord er der rigeligt til langt de fleste bilisters behov og når den nye ZOE samtidig leveres med hurtigladning (DC) er det realistisk at den nye ZOE vokser fra by- og forstadsbil til at klare landsdækkende rejser. Rummeligheden i en ZOE er overraskende god til 4 voksne og Renault insisterer på at kalde ZOE verdens bedste bybil – der kan anvendes overalt.

Med sin stærke elmotor på op til 136 HK (i ZOE Intens) og et moment på 245 Nm sprinter ZOE fra 0-100 km/t på godt 9. sekunder og har en elektronisk begrænset topfart på 140 km/t. Det er rigeligt. Men hvad der er lige så vigtigt for en elbilejer som 0-100 km/t er 0-100 % i opladning. Parkeret ved hjemmet koblet til en Wall Box klares det på ca. 9 timer, altså en typisk natopladning. Skal det gå stærkt ved en fremmed lader, kan man med hurtiglader nå 150 km rækkevidde på blot 30 min. Men udover de nye features, genanvendeligt interiør, skarpere design og masser af køreglæde, er det nok især hvordan det er lykkedes at gøre ZOE til en nem bil at køre, der giver bilen dens store popularitet. Alle sætter sig ind og kører – helt enkelt. Det er de mange års erfaring med el-biler og Renaults ”Easy Living” tankegang, der for alvor slår igennem med den nye ZOE.

Køremæssigt byder ZOE på en smart bykørsel-indstilling, hvor bilen selv bremser, når man slipper speederen og dermed genoplader batteriet – andre kalder det E-pedal. Faktisk kan man med omtanke køre ZOE rundt i byen med meget lidt brug af bremsepedalen.

Alle ZOE komponenter produceres fortsat i Frankrig hvor bilen også samles og distribueres. Det gør det til en el-bil produceret tæt på de største markeder og med minimal logistik fra fabrik til forbruger. Ydermere er stoffet på sæderne samt instrumentbordet i ZOE lavet af 100% genanvendte materialer.

b5c02923-d8f7-4474-9b72-efdb61c96c1e_637153726138890767.jpg

ZOE starter ved 224.900

Se prisliste her. 

Her kan du finde en beregner på, hvor lang rækkevidden er under forskellige kørselsforhold.